dimecres, 8 de maig de 2013

NATACIÓ SINCRONITZADA

Hola amics i amigues amb aquest relablogg us explicaré l'esport que jo practico, que és la natació sincronitzada.
 Vaig a entrenar el dimarts i el dijous de 17:45 a 19:00 i el divendres acabo un quart d'hora abans.
Per entrenar necessitem: un casquet de bany, un banyador, ulleres (si vols) i unes pinces especials que són per posar-les al nas i que quan balles no t'hi entri aigua. Quan comencem l'entrenament escalfem, després anem a l' aigua.
 La Neus i la Iris, que són les nostres entrenadores, ens diuen què hem de fer de natació. Encara que nosaltres no fem natació sola, necessitem saber nedar molt bé. De tant en tant ens cau alguna apnea, que vol dir fer tota la piscina sense respirar. És difícil però de tant fer-ho t'hi acostumes i ja no és tan rotllo. Però per aconseguir-ho cal practicar.
Quan ja hem acabat de nedar toca fer el ball. El ball s' ha de fer moltes vegades perquè es valoren moltes coses: que anem altes d'eggbeater (que és el moviment que fem per no enfonsar-nos), que fem el moviments amb força, que quan fem les figures no ens enfonsem i ho fem amb remada americana (les figures es com s'anomena quan estem sota l'aigua i només se'ns veu les cames) i que anem sincronitzades seguint els números de la coreografia. Tot això ho fem per preparar-nos per la competició.
 Quan tenim competició la rutina canvia una mica: en comptes de casquet hem de portar un monyo fet amb cua de peix, que és com una gelatina. No podem portar el banyador que volem sinó el que ens han fet perquè està relacionat amb el tema de la cançó del ball (en el meu cas és un banyador que sembla la vestimenta d'un pirata perquè ballem una cançó de pirates) i no podem portar ulleres. Després, quan tots els grups han ballat, van per categories anunciant els premis.
 A l'última competició el meu equip i jo vam quedar terceres. Ara ens preparem per la pròxima competició que és el dia 11 de maig i estem disposades a fer-ho molt bé .
Marina Gual Gayoso
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada