dijous, 28 de febrer de 2013

VISITA AL MNATEC DE TERRASSA

Hola amics i amigues, aquest és el meu relablog :

Us explicaré la visita a l'edifici del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Vapor Aymerich, Amat i Jover . La fàbrica és va començar a construir a la Rambla d'Egara el 1907 i va ser inaugurada un any i escaig més tard , i finalment el 2 de novembre del 1990 és constitueix com Museu Nacional.

A la porta del Museu ens va rebre l' Aurora i ens va guiar a totes les instal·lacions de la fàbrica tèxtil. L'Aurora ens va ensenyar les màquines per aconseguir fil a partir de la llana. Després amb l'Aurora vàrem anar a una sala on ens varem disfressar de obrers i obreres de la fabrica, els nens portaven una boina i un davantal i les nenes una faldilla llarga i els cabells recollits. A la mateixa sala ens varem trobar al Sr. Ramon, que feia de cap de la fàbrica i ens va donar ordres, com si fossin els seus treballadors i ens varem assabentar de les condicions de treball d'abans ( per exemple, es llevaven a les 7 del matí i s'acostaven a les 12 h de la nit, tan sol es dutxaven un cop , els diumenges per anar a missa, es rentaven a les fonts, etc..).

Van veure com la llana que porten en sacs, es neteja i es prepara per ficar-la a la maquina de filar , a continuació una maquina amb els fils fa una tela que es porta a una rentadora de tenyir, del color que es vol, on es deixarà un temps. Quan ja hi era tenyida es ficava a una assecadora, on un obrera comprovava si estava bé tenyida i secada, i amb altre companya la treien i la posaven als estenedors. Després ja es podia vendre o algunes vegades, s 'acabava la tela amb una maquina, on ficaves uns cartons i feies dibuixos i bordats sobre la tela.

Adéu amics i amigues, espero que us hagi agradat el meu relablog.
Petons i abraçades.
 
IRENE SANCHEZ
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada