dijous, 25 d’octubre de 2012

PLANETARI BOMBOLLAHola amics!

Soc el Sergi Melià, de l’escola Sant Jaume de la FEP.

L’altre dia, el dimecres 17,  vam anar al Cosmo Caixa tots els nens i nenes de 4t B.
Primer vam entrar  i vam fer molts experiments, sobretot em va agradar el del cub gegant de gel, és molt divertit per que podies deixar petjades. Després vam anar a dinar al jardí dels pins, mentre menjaven explicàvem coses o fèiem bromes.

Vam acabar de menjar i la majoria vam jugar al pilla-pilla, però no ens aclaríem. Els profes ens van dir: -En marxa!!, vam esperar davant del planetari bombolla una estona i per fi vam entrar. Primer ens vam presentar i la Marta l’encarregada ens va ensenyar com una mena de roda que posava hivern  a la esquerra, primavera a baix, estiu a la dreta i tardor a dalt i amb això ens va ensenyar el moviments  de rotació i translació de la Terra.

Després la Marta va treure 4 planetes petits i 4 de grans i deia que més o menys seria així si els miréssim des de el Sol. Vam posar-los en ordre i ens van dir que Júpiter se li diu el gegant gasós. Ens vam seure a uns seients que feien una rotllana i al mig una màquina rodona per ensenyar constel·lacions: ens van ensenyar l’Osa Major i la Menor, el Cinturó d’Orió i el Lleó.

A mi m’ha agradat molt , perquè he vist les constel·lacions que a la ciutat no es veuen, i crec que  ha estat una de les millors sortides.

Adeu a tothom!

                                                                                                                 Sergi MeliàCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada